

DAY 1 - THURSDAY 28 NOVEMBER				
Start	Finish	Duration	Session	Speakers
08:00	09:00	60 mins	Registration/ Refreshments/ Mingling	
09:00	09:15	15 mins	Introduction to Conference Background to CPPSA and Introduction of Board Members	Dr Alice Johnson CPPSA President
09:15	10:30	75 mins	Strangulation Oro-nasal haemorrhage and subconjunctival haemorrhage as sentinel injuries Interesting bruising patterns	Bruising Working Group Dr Alyce Horstman (VIC) Dr Deborah Perkins (NSW) Dr Alanna Sue Tin (QLD)
10:30	11:00	2 x 15 mins	10:30 "Paediatric Injury Proformas in the Emergency Department (PIPED)" 10:45" GUARRD; Guided Universal assessment for the Recognition, Response and Documentation of infant injuries <12 months."	Dr Weihao Lee and Dr Dami Denbali (WA) Dr Alyce Horstman (VIC)
11:00	11:30	30 mins	MORNING TEA	
11:30	12:45	75 mins	All about the Ribs Long Bone Fractures and Vitamin D Deficiency Skull Fractures and Birth Injuries	Fracture Working Group Dr Deanna True (QLD) Dr Clare Maley (WA) Dr Anagha Jayakar (TAS)
12:45	13:30	3 x 15 mins	12:45 "A retrospective review of the incidence and outcomes of non-accidental fractures in children under 3 years old who present to the Emergency Department."	Dr Amy Lee (TAS)



			13:00 "Using CT skeletal survey in investigations for occult bony injury; clinical and post mortem experience."	Dr Jo Tully (VIC)
13:15	14:15	60 mins	LUNCH	
14:15	15:30	75 mins	Abusive Head Trauma- scientific overview (45 mins) Occipital Impacts (20 mins) Burning Questions (10 mins)	Head Injury Working Group Dr Patrick Kelly (NZ) Dr Jo Tully (VIC) Dr Anne Smith (VIC)
15:30	15:45	15 mins	AFTERNOON TEA	
15:45	16:45	60 mins	Lost in Translation- bridging gaps in communication around medical neglect.	Neglect Working Group Dr Janine Tee (SA) Dr Juliet Soper (NZ) Dr Scarlette Tung (WA)
16:45	17:15	30 mins	"Making the invisible, visible: supporting wellbeing in child protection clinicians"	Dr Claire Gibbons (QLD)
17:30			GROUP DINNER PONTOON BAR Cockle Bay Wharf (8 minute walk)	



DAY 2 – FRIDAY 29 NOVEMBER				
Start	Finish	Duration	Session	Speaker
08:00	09:00	60 mins	Breakfast CPPSA AGM for Members	
09:00	10:00	60 mins	Technology Facilitated Child sexual Abuse – the How what when and then!	Susan Mclean (VIC) Cyber Safety Solutions
10:00	11:15	75 mins	The physical signs of child sexual abuse: comparing the Purple Book with the Adams' Guidelines When to consider HIV prophylaxis after acute child sexual assault: a PEP talk Strengthening Child Protection and Supporting Families: Partnering with the Australian Federal Police	Sexual Abuse Working Group Dr Rhonda Ticehurst (NSW) Dr Alice Johnson (WA) Dr Otilie Tork (QLD)
11:15	11:30	15 mins	MORNING TEA	
11:30	12:00	2x15 mins	11:30 "Technology Facilitated Sexual Assault/CSE of children in residential care."11:45 "Review of medical neglect cases at Perth Children's Hospital."	Dr Janine Rowse (VIC) Dr Yumin Ong (WA)
12:00	13:00	60 mins	Definitional Ambiguity in FII System Facilitators of FII Forensic Evaluation of FII	FII Working Group Dr Jane Edwards (SA) Dr Joana Tully (VIC) Dr Maryanne Lobo (VIC)
13:00	13:45	45 mins	LUNCH	
13:45	14:05	20 mins	Al Advances and Clinical Forensic Medicine	Dr Catherine Skellern



14:05	15:05	4x15 mins	14:15 ACC costs for childhood survivors of abusive and accidental head trauma in New Zealand NZ 14:30 Identifying Risk Factors for Physical Abuse in Australian Infants and Young Children and Strategies for Primary Prevention 14:45 Child protection medical assessments in Western Australia 2017-2022: a 6 year retrospective cross sectional study 15:00 Suspected Abuse: Skeletal Surveys and Other Investigations – the SASSI study.	Dr Amelia Wong (NZ) Dr Mark Davidson (NSW) Dr Weihao Lee (WA) Dr Nadia Tan (WA)
15:05	15:45	2x 20 mins	TEN4FACESp in Hospital Induction Forensic Sexual Assault Simulation Workshop	Dr Anne Smith (VIC) Dr Lydia Garside (NSW)
15:45	16:00	15 mins	AFTERNOON TEA	
16:00	17:10	2x 20 mins 1x 30 mins	Cocoon Service SA Tasmanian Commission of Inquiry (30 minutes) Journey from Queensland Government Enquiries to Statewide Paediatric Forensic Service	Dr Malithi Hauser (SA) Isabelle Crompton (Acting Commissioner for Children – Tasmania) Dr Deanna True (QLD)
17:10	17:15	5 mins	Closing Remarks	Dr Alice Johnson